Leksaker som engagerar det lilla barnet

Små barn som ännu inte pratar kan inte tala om vilken leksak de skulle vilja ha. Men det behöver de heller inte göra. Det finns leksaker som är kända för att engagera det lilla barnet som kanske inte ens kan sitta själv ännu. Det handlar om saker som stimulerar olika sinnen och som är säkra för barn som stoppar allt i munnen.

Leksaker för de minsta

Leksakerna som är till för de minsta har former som är intressanta. Både att se på och att ta i. Dessutom är de gjorda av material som känns intressanta mot hud och i munnen. Smarta bitleksaker är bra för barnet som har irriterat tandkött samtidigt som de stimulerar till mental utveckling.

Välj bra saker för det lilla barnet

När du ska välja en leksak till ett litet barn kan det vara klokt att tänka enkelt. Det behövs för det mesta inte så mycket för att barnet ska tycka att leksaken är intressant. Om den är väl anpassad till barnets mentala utveckling kommer den att användas.

Men tänk på att det lilla barnet inte leker med leksaken som äldre syskon gör. Lek kan i vissa lägen innebära att barnet helt enkelt ser på den färgglada saken och funderar på den. Eller håller den i handen och bara känner materialet.

Säkerhet är A och O

Chansa aldrig på att en leksak för ett litet barn kommer att vara säker. Den bör vara märkt för specifik ålder och ha stämplar som intygar att den är säker. Här är det ofta så att klassiska leksaker vinner. De är gjorda i en eller två delar och går inte sönder så snart som det lilla barnet dänger prylen i golvet eller tappar den från vagnen.