Hur tillverkas löshår?

Löshår är otroligt populärt och det är inte så konstigt. Idag så kan du vända dig till en hårsalong i Göteborg och få hårförlängning som ser äkta ut. Det beror på flera saker. Dels så har tekniken för att sätta in löshår utvecklats. Det går att få det att se helt naturligt ut. Men sedan så är det också så att löshåret inte tillverkas på mekanisk väg. I varje fall då det inte är syntetiskt. Det kommer från folks huvuden…

Från Indien till Göteborg

En stor del av det löshår Göteborg kan erbjuda kommer från Indien. I flera indiska städer så kan kvinnor, och män, välja att sälja hår. De får förstås inte särskilt mycket pengar för det. Men försäljningen av hår kan ses som en viktig business på många håll i Indien, och det finns gott om företag som tjänar bra på detta.

Det samlas också in hår från tempel. Vissa lokala religioner har riter där man rakar eller klipper av sig håret och offrar det i ett tempel. Håret förstörs inte och säljs sedan vidare av munkar till företagen som säljer vidare till internationella företag som tillverkar peruker och löshår.

I och med att håret som kommer från Indien håller mycket hög kvalitet och även klarar av de kemiska processer som ska till för att ändra färg och form så är det mycket populärt. När det indiska håret når Göteborg som hårförlängning så går det inte att känna igen!

Syntetiskt hår blir aldrig samma sak

Det är klart att det går att finna syntetiskt löshår i Göteborg. Det kan se bra ut men det kommer aldrig att bli lika fint som det äkta håret som importeras från Indien och länder i Asien. Det blir som naturligast då håret som du lägger till ditt eget är äkta. Det är också då som det känns mjukt och fint att bära.

Klicka här för att veta mer