Bästa minnet från 2004

15/10-04 Bar det iväg till Winchcombe för att besöka Bristol & West Two Day Open Trial. Väl mottagen blev jag av såväl Sydafrikanska Field Trial domare som Field Trial Secretaryship Annie Wales, samt två domare från England, Vick och Helen.
Vi började med en frukost på B&B där jag fick presentera mig för alla. Det var lite svettigt, kan jag lova. Men jag blev väl mottagen av alla och jag fick se de bästa av labbar & golden på detta Field Trail.
Markeringsarbetet hos dessa hundar var av högsta kvalitet. Bland annat fick jag se en labbe som fick en runner och det berättades då för mig att det var inte ofta man fick se en retriever utav denna kaliber. Labben jobbade i ca 10 min för att spåra upp fasanen. Jublande hurrarop samt applåder för labben kom spontant!

Vi åkte mellan fälten i en släpkärra som var kopplad till bilen, lite nervöst när vi åkte upp på hedarna (branta backar). Men allt gick väl. Trötta och med träningsvärk åkte vi hem till Annie för att äta supe på kvällen, det smakade gott efter en hel dag på sockerbetsfältet. Somnade som en stock den kvällen.

Under söndagen bar det iväg till uppfödarna Jim & Susie för att bo och umgås med hundar och valpar. De bodde på ett stort gods med fasaner och får springandes över allt.

Jag kan inte sätta ord på mitt besök hos Jim & Susie, jag kände mig som en drottning. Behöver jag säga mera, se fotot. Var lite orolig för hemresan med valpen, men den gick bra utan några fadäser. Nästa år kommer Annie Wales till Sverige för att hålla jaktträningskurs!